Oude Trekker RijdenPraktische informatie

 

Algemene informatie over verhuur van de trekkers

Met elkaar spreken we een aanvangstijd af tussen 10:00 uur en 14:00 uur. We maken kennis bij Boerensport Verhaar  met koffie of thee en nemen samen allerlei praktische informatie over de trekkers en de route door. Voor het besturen van de trekker op de openbare weg krijg je een uitgebreide instructie. Als je auto kunt rijden is het rijden op een trekker geen probleem. Natuurlijk sturen we je niet weg zonder dat je voldoende tips van ons hebt gekregen en je op het erf al ervaring hebt opgedaan. We zorgen dat je vol vertrouwen aan het avontuur kan beginnen.

De trekkers rijden niet harder dan 16 km per uur. Een mooie snelheid om de omgeving te verkennen en optimaal te genieten.

Wij hebben verschillende routes en arrangementen. Tijdens de route zijn er verschillende bezienswaardigheden en kun je bijvoorbeeld op een mooie plek picknicken. Wij kunnen zorgen voor een lunch. Achterop de trekker is een  melkbus waar je een bestelde of een eigen meegenomen lunch en wat te drinken in mee kan nemen.

Het juiste rijbewijs

Bestuurders die op 1 juli 2015 18 jaar waren en een rijbewijs B hadden, mogen daarmee ook een trekker besturen. Bij de eerstvolgende vernieuwing van het B-rijbewijs wordt de categorie T automatisch bijgeschreven. Het rijbewijs moet dan wel voor 1 juli 2025 zijn vernieuwd.

Aantal personen en uitrusting per trekker

Per trekker kunnen drie personen mee. Eén chauffeur en twee bijrijders. ( wisselen kan natuurlijk ook) De bestuurder van de trekker moet in het bezit zijn van het juiste rijbewijs.
Veiligheid vinden we belangrijk. Daarom zijn alle trekkers standaard uitgerust met een hoog bijrijders zitje, valbeugel en 2 punts gordel speciaal voor kinderen, EHBO kist en we hebben er remlichten, achteruitkijk spiegel en claxon op laten plaatsen. Op de trekker is ook een brandblusser te vinden en op de melkbus is een gevarendriehoek geplakt zodat de trekkers goed zichtbaar zijn voor achteropkomend verkeer. In de melkbus zit een handdoek, vuilniszak, 3 regenponcho’s en een waterdicht telefoonhoesje met riem voor de bijrijder. Er zit voldoende brandstof in de trekker voor de hele rit. Brandstof is bij de huurprijs inbegrepen.

Verschillende weersomstandigheden

De trekkers hebben geen dak en dat is voor het Nederlandse weer soms echt een uitdaging. We zorgen altijd wel voor een regenponcho voor als het onverwachts gaat regenen. Heb je een reservering staan en het regent de hele dag kun je zelf besluiten of je de reservering om laat zetten naar een andere datum. Hier rekenen we geen extra kosten voor.  Op kou kun je je kleden, en daar geldt deze regeling niet voor.

Verzekeringen/Borg

De huurprijs is inclusief een WA en opzittende/ bijrijders verzekering.
Wij rijden altijd mee en dus wordt er geen borg gerekend voor de trekkers.

Oude Trekker Rijden en duurzaamheid

De trekkers die we gebruiken voor de ritten hebben al een werkzaam leven achter de rug. Inmiddels zijn deze trekkers met pensioen en worden nu gebruikt voor recreatieve toertochten door het groene polderlandschap.  Als brandstof wordt HVO diesel gebruikt, een fossielvrije en hernieuwbare brandstof met enorme voordelen op het gebied van duurzaamheid. Denk aan een zeer hoge CO2-reductie van maar liefst 89% en een lagere uitstoot van schadelijke emissies zoals fijnstof, stikstof en zwavel. HVO diesel is goed biologisch afbreekbaar.

Reserveren

Reserveren doe je door dit formulier in te vullen. Hier geef je aan wat je voorkeur en wensen zijn. Binnen 24 uur ontvang je een reactie. Bij bevestiging van de reservering vragen we een aanbetaling van 30%.