Oude Trekker RijdenOnze oldtimer trekkers

Allis Chalmers ED40

Allis Chalmers ED40

De elektrische installaties op de Engelse A-C trekkers waren van het merk LUCAS, zo ook de contactsloten. LUCAS zelf fabriceerde een partij contactsloten, waar zij kwalitatief zelf niet achter stonden en werden dus afgekeurd. Een inkoper van A-C wilde toch deze partij hebben en kocht ze als nog voor heel weinig geld en kreeg geen enkele garantie van LUCAS. Het gevolg hiervan was, dat wanneer een boer tussen de middag ging eten en zijn trekker in het land liet staan, bij terugkomst bemerkte dat zijn trekker weer spontaan stond te draaien. Want een regenbui had sluiting gemaakt in het contactslot.

Lees verder
Deutz D 2505

Deutz D 2505

In 1965 introduceerde het toenmalige Klöckner-Humboldt-Deutz Ag met de 05-serie de opvolger van de succesvolle D-serie. Qua design, op de motorkap na die een sierlijk front kreeg met het Magirus-embleem, was de serie uiterlijk weinig veranderd. Volledig nieuw was wel de FL 812 S-motor die in alle modellen werd ingebouwd. Deze luchtgekoelde motoren produceerden ten opzichte van de motoren uit de D-serie een opvallend lager geluidsniveau. Maar wel met een heerlijk plofgeluid . Aanvankelijk bestond de 05-reeks uit 7 modellen, oplopend in vermogens van 22 tot 75 pk.

Lees verder
David Brown 770

David Brown 770

De laatste en de meest zeldzame uit deze serie is de 770, een 3-cilinder van 33 pk. Deze werd geproduceerd vanaf januari tot oktober 1965. De 770 is alleen verkrijgbaar met 12 versnellingen. Dit is de eerste DavidBrown die uitgevoerd is met Selectamatic. Dat is een verbeterde Implematic met alle eerder genoemde voordelen. Te bedienen met Fingertip-control met één hefhendel. Aan de zijkant van de motorkap zit een sticker met daarop de letters die het woord Selectamatic vormen.

Lees verder
Guldner A2L

Guldner A2L

In 1937 was de Güldner A 20 de eerste door het bedrijf geproduceerde tractor. In 1958 ging men voor de tractorproductie samenwerken met de Maschinenfabrik Fahr in Gottmadingen. In 1959 werd de door beide fabrieken geproduceerde Europa-serie gepresenteerd. De samenwerking duurde echter niet lang en in 1962 presenteerde Güldner de G-tractorserie, die met verschillende motoren leverbaar was. Een aantal modellen had vierwielaandrijving. Toen de tractorproductie in 1969 werd beëindigd waren er ongeveer 100.000 tractoren gebouwd.

Lees verder
Kramer 200

Kramer 200

Kramer is een merk tractoren die in Duitsland werden geproduceerd. De vroegere Kramer fabriek heeft dit model geproduceerd. Later produceerde onder de naam Kramer-Allrad. Er zijn twee plaatsen in Duitsland waar de fabriek heeft gestaan, in Gutmadingen en in Uberlingen. De Kramer fabriek is in 1933 begonnen met het produceren van tractoren, en is hier in 1972 mee gestopt.

Lees verder
Massey Ferguson 133

Massey Ferguson 133

Massey Ferguson is ontstaan uit een fusie tussen twee bedrijven: Ferguson en het Canadese Massey Harris. Ferguson was van Harry Ferguson. De Ierse uitvinder Harry Ferguson bouwde automobielen, motorfietsen, ontwierp en vloog vliegtuigen. In 1914 start hij met de productie van landbouwvoertuigen. De eerste Ferguson trekker, de Ferguson Black, heeft een ingenieus driepunts hefsysteem waardoor een kleinere tractor het werk kan doen van een veel zwaardere. In 1936 laat Harry Ferguson zijn eerste Ferguson trekkers met dit Ferguson system in serie bouwen bij de tandwielfabrikant David Brown.

Lees verder